Architectenbureau Kwa
Home
Projecten
Publicaties
@
Diversen >> Verbouwingen, uitbreidingen.
Sloterweg, uitbreiding woonhuis.
De Sloterweg is een oude weg met lintbebouwing tussen Amsterdam en de oude kern van Sloten. De bestaande bebouwing heeft een grondvlak van 10 bij 10 meter, ligt sterk terug van af de dijk en is ruim omgeven door een tuin. Aan de Sloterweg (dijk) heeft dit huis uit de jaren dertig twee lagen met een kap, aan de achterzijde heeft het een derde laag er onder. Aan deze achterzijde is een volume geplaatst van 6.50 bij 6.50 van twee lagen en een kap. Een tussenlid met serre en een groot bouwkundig terras verbindt de twee gelijksoortige volumes van verschillende grootte. In stijl en detaillering is nauwe aansluiting met de bestaande bebouwing gezocht.

  Sloterweg     Sloterweg
1e Helmersstraat (balkon).
Een mooie, ruime bovenwoning met twee verdiepingen in een 19e eeuwse wijk in Amsterdam, maar geen enkele buitenruimte. De voorbereiding duurt even (bouwvergunning met daglichttoetredingsberekeningen voor de onder liggende verdieping, een geschikte aannemer vinden) maar, volledig geprefabriceerd, hangt het balkon dan in één dag.  1e Helmersstraat, balkon    1e Helmersstraat, balkon
Kalfjeslaan (vergroting woonhuis)
Een woonhuis van twee lagen in Amstelveen, ruim 6 meter breed en 9 meter diep, werd te klein. Er is een plan gemaakt tot de uiterste grenzen van het bestemmingsplan. Begane grond en 1e verdieping worden verlengd en er is een kapverdieping toegevoegd. Zo wordt de woning meer dan 1,5 x zo groot. Bouwvergunning eind 2000.
     Kalfjeslaan, doorsnede